Lähettii poikien kanssa kalaan. Tätä ollaan fiilistelty jo kuukausia. Outilla oli sen siskon 50v synttärit mutta meillähän oli jo kalareissu kalenterissa. Ei sitä noin vaan siirretä. Olin pitkänsillanrannan kupeessa terassilla kalassa kun Pentikäinen ja Keke kurvas Saksalaisella hakemaan. Täytys kuulemma lähtee paremmille apajille.

 

Mentiin tohon Länärin sillalle ja pantiin vavat kovaks. Mastot pystyyn. Onget tanaan. Siitä se lähtee! Pentikäinen oli ostanu kolme pakettia Kolmosta Ärrältä ja nautittiin niitä siinä urheilun lomassa. Makoiltiin siinä sillalla mukavalla asvaltilla onget telineissä. Kalaa ei tullu kyllä kas kummaa. Pentikäisellä riitti kyllä juttua kuinka viime sunnuntaina oli napannu kaikkien aikojen Saalis. Kakskytä kiloa painava ja evä ku milläki sinivalaalla.

 

Kytät pamahti siihen ilmottamaan että ei oo kalapaikka tämä. Ilmeisesi Länärin sillalle ei sais ees kävellä. Oliskohan Pentikäinen erehtyny paikasta, ei ollukaa larun silta kyseessä. Eikä kuulemma sais myöskään virvotusjuomia nauttia. Johan on. Ja olivat lätkäsemässä parinsadan euron sakkoa per perse. Eihän rehellisellä duunarilla Suomenmaassa tollasia ylimääräsiä seteleitä ole kuuna päivänä!

 

Pentikäinen päätti hypätä sillalta mereen sikoja pakoon. Hemmetin hyvä ratkasu. Paineltiin Keken kanssa perässä, vavat jäi stondaamaan siihe. Nätti pudotus oli ja Keke heitti rehellisen mahaplätsin. Uskosin että ite otin ihan hyvän V-tyyli alastulon a la Masa Nykänen eli ei siinä mitään. Mutta Pentikäinen ei ollu ihan skarpeimmassa kunnossa ja oli vähän siinä vaarassa upota. Siihen kurvas sitte joku merivartioston paatti joka naaraili meitä ylös. Tokasin että oltiin sunnuntaiuinnilla, kaunis päivä ja kaikkee! Klopit nieli selityksen samaan tahtiin ku Pentikäinen nieli äsken vettä, eli eipä hätiä mitiä. Tänää ei Jyskin Pasille paljo sakkolappuja kirjotella hähhää! Kirjotin muuten Outille kans lapun ku lähin että “lähen kalaan”. Kai se ymmärs.