Nyt on sit Maxin lätkäkausi päättynyt. Viimenen turnaus takana. Pojat pääs pronssiotteluun Jämäkkälän kultakiekko-turnauksessa, mutta ai perkele sitä esitystä ja sen neiti hissukan ratkasuja. Neiti hissukalla tarkoitan tietenkin joukkueen valmentajaa, järkyttävä tapaus. Pronssiottelussa oli vastassa vuotta nuorempi joukkue, pirun taitavia vääntämään tikkua, mutta ei minkäänlaista fysiikkaa. Mä sanoin heti kättelyssä hissukalle et nyt kunnon takaluspeliä ja pientä sikailua kehiin, kuin IFK:lla konsanaan, niin pysti on meidän.

Mutta ei! Tää pumpulipilvissä kasvanut jätkä oli eri mieltä. Kehotti poikia olemaan varovaisia pienempien kanssa. Varovaisia! Laji on jääkiekko ja jääkiekossa ei olla varovaisia. Lätkässä mennään kovaa tilanteisiin, sata lasissa ja annetaan kolista. Potkupalloilijat jä sählypellet voi keskenään hiplailla toisiaan. Ja olihan meillä jukoliste pronssiottelu kyseessä. Huusin suorat sanat valmentajalle, jonka jälkeen kuiskasin Maxille ja sen kaverille Untolle, et pistäkää kunnon pommia sille pienimmälle tekniselle kaverille, joka kaikki niiden byyritki on tehny ja lopussa vinkkasin silmää. Lupasin Maxille peräti että mennään mäkkärin kautta kotiin, jos voitto on meidän.

Mutta vielä mitä! Sillä kyyhkyläisellä oli täydellinen tilanne pistää kunnon pommi laitaa vasten, luita olis rutissut, mutta ei. Max väistää kaverin viime hetkellä ja siitä se vaahtosammutin rävels voittomaalin jo tokassa erässä. Tässä vaiheessa mulla palo pinna kokonaan koko joukkueeseen, muihin vanhempiin ja etenkin neiti hissukkaan. Huusin naama punasena kannustusta koko joukkueelle ja etenkin Maxille ja neiti hissukalle, kunnes tuomari joutu kutsumaan jotkut turvamiehet, jotka pakotti mut asiallisesti pois hallilta. Ei perkele jäähylle pisti hallin ulkopuolelle hahaa! Tuli mieleen vanhat Kiekko-Espoo vuodet. Siellä sitten pihisin hetken kiukusta ja lopulta ajoin kaameeta ylinopeutta kotiin. Saakoon Max järkätä itse itselleen kyydin, niin ehkä oppii jotain.

Nyt taisi ovi kolista, Max varmaan tuli kotiin. Taidanpa tästä mennä kertomaan miten Lätkää pelataan. Kyllä siitä vielä kunnon Karalahti saadaan. Jos vaikka katottais mm-95 videota loppuilta. Ne oli hienoja hetkiä ne.