On se kyllä niin että joulun jälkeen kunnon mies tarvii lomaa perheestä ja kaikesta. Soiteltiin tossa Pentikäisen kanssa ja varattiin kunnon miesten remuamisreissu Tahkolle. Enpä taida edes ottaa niitä skimpasuksia mukaan kjähhähhäh.

Tämänkertainenkin joulu oli yks perkele. Ostin Outille paskan lahjan. Maanantaina duunihikoilujen jälkeen puskin auton keskustan ruuhkien läpi Sokokselle parkkiin ja lähin ostamaan lahjoja. Viisi vuotta putkeen olin ostanut Outille pyjaman lahjaksi, mutta nyt kun se neljättä kertaa oli valittanut asiasta, ajattelin että kai sen jotain muuta pitää olla. Lopulta kaksi tuntia Sokosta ympäri hikoiltuani (ja kolme varttia änärii peliosastolla hakattuani) törmäsin naisten alusvaateosastoon ja sain vuoden ajatuksen: seksikkäät alusvaatteet on sellaista mitä kaikki naiset haluaa. Eikä se muakaan haittaa jos ymmärrätte ;-). Hävetti hiipiä niiden alusvaatteiden keskellä ja roudata ne kangaslaput kassalle. En kehdannut katsoa nuorta myyjätytärtä silmiinkään. Tissikupeistakaan ei ollu Outin kuppikokoa, joten ostin hätäpäissäni vähän isommat, kun ne oli niin pornot. Outilla sais muutenki olla isommat meijerit. Jouluaamuna tajusin, että sehän on ihan paska lahja, mutta tehty mikä tehty.

Aamulla käytiin myös Jyskin perheen tapaan poikien kanssa hakkaamassa metsästä kuusi. Nukuin pommiin, joten ei ehitty kunnon metsiin ja niin juostiin Kivenlahden koulun pihalle, jossa Max tiesi kasvavan hyviä kuusia. Juuri kun olin aamulla terottamallani kirveellä onnistunut kaatamaan sopivan kuusen ja Max oli alkanut hakkaamaan lapsen käsillään pienempiä kuusia naapureille myytäväksi, niin koppalakit pärähti paikalle. Joku nipottajamummo oli soittanut jeparit koulun puiden kaatamisesta. Sinivuokot antoivat sitten joululahjaksi täysin kohtuuttomat sakot ja kehtasivat vielä toivottaa hyvää joulua. Kiroilin hiljaa niille vastaukseksi.

Sikojen lähettyä kävin vielä hakemassa kuuset autoon ja päräytin vittuillakseni ylinopeutta himaan. Outi oli siellä tehnyt puuroa joka oli jäähtynyt ja maistu paskalle.

Olin viikonloppuna kunnon miehenä askarrellu kahdella kirveellä ja parilla moottorisahalla jätkänkynttilät meille pihalle. Juuri kun olin saanut ne syttymään lahjanjaon jälkeen, alkoi satamaan vettä. Nää nykyajan joulun voi jumankauta! Roudasin kynttilät sitten sisään, ettei ne kastu kokonaan, mutta - pakko kai se on jälkikäteen myöntää - laitoin ehkä vähän liian lähelle kuusta.

Outi piti keittiössä jälkiruokaa tehdessä mykkäkoulua, kun ei oikein arvostanut saamiaan vääränkokoisia alusvaatteita. Itse menin sitten ansaitulle levolle rankan päivän päätteeksi sohvalle vähän makaamaan.

Heräsin palohälyttimien lauluun. Kuusi oli alkanut palamaan ja siihen sitten rupesin ämpärillä paiskomaan vettä. Taustalla Outin mykkäkoulukin oli loppunu sellaseen kiroiluun että en ole naisen suusta aiemmin kullut. Kaiken tämän metelin alla ei huomattu, että kuusivuotias Rex oli saanut mun lahjaksi antaman lasten ensimmäisen moottorisahan käyntiin ja ruokapöydän jalat hupeni taustalla kovaa vauhtia.

Lopulta, kun palokunta poistui paikalta, nappasin rauhoittavan lasin Jalmaria ja mietin, että on nää joulut kyllä yks perkele.