Pentikäinen soitti ja kysy vähän vinkkejä että millainen töllötin kannattaa ostaa. No mullahan on sanotaanko että melko paljon kättä pidempää tällasista kysymyksistä. Kerroin kaiken: On LEDiä, digiä, LCDtä, Scarttia, audiota, surraundia, bassovahvistinta, tuplabassovahvistinta ja piuhoja. Kävin vilkasemassa meijän telkkarii ja Outihan oli siinä just istunut sohvalle siemailemaan Alkon rypälejuomaa ja tuijottamaan Vain elämää. Soitin siis Pentikäiselle, laitoin kumijalat alle ja suhasin Suomenojan Mustaan Pörssiin katsomaan, kun Pentikäinen ostaa telkkarin.


No pääkallopaikalle päästyäni ilmeni että Jakke (vittuilen sille aina sanomalla sitä JJ:ksi) oli myös tullut katsomaan, kun Pentikäinen ostaa telkkarin. Väiteltiin vähän aikaan Scarttien vahvuuksista ja heikkouksista Jaken kanssa, kun sellanen pojan kloppi tuli “palvelemaan” meitä. Kaverilla kasvoi juuri ja juuri maitohaivusia viiksien paikalla ja se tuli kertomaan mulle ja Jakkelle telkkareista. Pentikäinenhän ei telkkareista tiedä sen enempää kuin naapurin kuumaperseinen kahdeksantoistavuotias Siirikään. Se on tosi kova duunaa sepelii, valaa perustuksii, piikkaa ja näitä hommia, mutta digi-hommissa se on tosi nainen.


No pistettiin totta kai tää nassikka aika perkeleen koville telkkarihommissa ja eihän se tiennyt mitään LCD:n top 5 -ominaisuuksista tai antennisuodattimen pätevyydestä. Kun kyllästyttiin kaverille vittuiluun, Pentikäinen pyys et voisko se käydä tulostamassa meille viidentoista taulu-tv:n SCART-tiedot takahuoneessa. Räkänokka meni helpottuneena näpräämään rinttereitä ja me lähettiin Pentikäisen kuningasajatuksesta Suomenojan Kulta Kolpikkaan tekemään Pentikäiselle lopullinen päätös. Ajettiin kilpaa sinne ja Jakke Alfa Romeollaan tietenkin hävis.


Kulta Kolpikassa "kaikkien yllätykseksi" se menojuoma rupeski maistumaan. Pentikäinen tilasi heti toisella kierroksella kaikille kossut "kiitokseksi" avusta. Parin tunnin kuluttua tää Mustan Pörssin keltanokka saapui pihaan Toyota Corollallaan parin muun huppariklopin kanssa. Se huomas meidät, vältti nopeesti katseen ja meni kauimpaan loossiin istumaan. Katoin kun Jakke pyöri loosissaan seuraavan parin janojuoman aikana enkä mäkään totta puhuakseni meinannu pysyä nahoissani. Tilanne laukesi sitten, kun tää kaveri, jonka rintaan unohtuneessa lapussa luki, Vilho tilas tiskiltä siiderin. "SIIDERIÄ" huus Jakke ja siitä me sitte kaikki lyöttäydyttiin näiden juniorien loossiin "kohteliaasti" lupaa pyytäen. Tunnin ajan sitten siinä koulutettiin niitä nykyajan TV-teknologiasta. Kaverit oli kumman vähäpuheisia etenkin siinä vaiheessa, kun Pentikäinen kaatoi niiden Siiderit patterin taakse ja huusi päin naama että "Ette te vittu SIIDERIÄ juomalla tuu ikinä edes oppimaan kuvaputken eroa LCD:n saatika plasmaan!". Tiskillä ollut Jakke kuuli tämän, osti kaikille salmarit ja me lähdettiin autoille.


Istuttiin Jaken Alfa Romeoon. Pentikäisen kanssa vähän potkittiin ja taputeltiin sitä ja haukuttiin koko roska täysin paskaks niinkuin se olikin. Jakke olis halunnu lähtee ajamaan, mut ei perkele suomalainen mies ei istu kännikuskin rattiin. Jakke taisi tästä vähän herkistyä, sillä se alkoi avautumaan edellistä muijastaan, jonka kaa sillä oli yli puoli vuotta sitten mennyt poikki. Mun mielestä Jaken olis pitäny käyttäytyä kuin mies ja sanoo sille suorat sanat heti alkuun ja vaikka kertoa mun mielipide siitä akasta. Kuitenkin se oli nyhväilly sitä mirrii nyt puol vuotta. Saatiin se lopulta ylipuhuttua, että mennään nyt heti Rokkitaksilla sanomaan suorat sanat koko gimmalle. Ilmeni että se asuu Turussa mutta homma oli jo taputeltu.


Ekan AC/DC:n tahdittaman kilometrin jälkeen tajuttiin että eihän meillä oo yhtään viinaa koko matkalle. Pentikäinen rupes mylvimään että Iso-Antti asuu matkan varrella että mennään hakee siltä matkalla viinat. Iso-Antti avasi oven ja kuultiin että Tanssii Tähtien kanssa pyöri taustalla. Oltiin aika kännissä ja mylvittiin Iso-Antilta viinaa. Se toi meille pakastimenkylmät salmarit. Sitten mylvittiin jätkää sulkemaan Tanssii tähteiden kanssa ja lähtemään pelimiesten kelkkaan. Kaveri meni tosi vaikeeksi. Kerrattiin kaikki ne kerrat viimesen viiden vuoden aikana kun se on jättäny miesten illan väliin. Iso-Antti oli tosi vaikeena ja sano menevänsä paskalle miettimään. Hajoiltiin siinä eteisessä, mutta kohta se tuli takas litran viinapullot molemmissa käsissä ja leveä hymy naamalla. Juuri kun Iso-Antti paiskasi oven kiinni, niin kuultiin jonkun tytön huudahdus olohuoneesta. Se oli perkele menoa!


Tinattiin Iso-Antin brenkkua koko matka Turkuun asti ja kuunneltiin rokkia nupit kaakossa. Salon kohalla Iso-Antti karju kuskille että pysähdytään seuraavalla isolla. Käytiin kusella ja vedettiin hodarit. Jakke kusi ABC:n ikkunaan. Perillä Turussa jätkien äänet oli melko käheet koko matkan karjumisesta. Käytiin paikallisessa ottamassa vielä pari rohkasuryyppyä ja taputeltiin Jakkea selkään että hyvä siitä tulee. Akat on akkoja ja niille pitää sanoo suorat sanat. Paikallisessa oli kuitenkin sen verran hyvää kaljaa, että meni vielä tovi ja rupes herra Laskuhumala kolkuttelemaan ovelle.


Pentikäinen rupes sammahtelee ja mulle tuli mieleen kuinka paska olin ollut Outille viime vuonna. Koitin selittää tästä jätkille ja musta tuntuu että ne ymmärsi. Todettiin että nyt on pakko mennä sille Jaken exälle sanoo pari sanaa, kun kerran sitä tänne tultiin tekemään. Suomalainen mieshän pysyy sanassaan. Koko taksimatkan tälle exälle kukaan ei enää puhunut sanaakaan. Pentikäinen kuorsas. Ite mietin, kuinka paskana Outi olis tästä koko ekskursiosta seuraavana päivänä. Rupesin lähettelemään tekstareita sille. Jakkekin jotain sopersi ettei se eksä niin paska mimmi ehkä ollutkaan.


Lopulta löydettiin oikea rappu. Ennen ovikelloa soittoa. Iso-Antti vähän jännitti ja ehdotti et pitäiskö ottaa pipot ihan kouraan niin ei näytä niin pahalta. Otettiin sit varmuuden vuoks pipot korvaan.


Aika pitkän tovin jälkeen se eksä sit avas oven. En oikeen kehdannut kattoo sitä silmiin eikä tainnut kukaan muukaan. Hetki sitten siinä ihmeteltiin vaivautuneen ja sitten, Jakke mutisten pyysi anteeksi. Pentikäinenki siinä sitten jatkoi jurripäissään että anteeksi moinen yöhäiriö. Kaikki vuorotellen pahoiteltiin hänelle ja Jakke pyysi pohjia myöten anteeksi että on ollut mulkku.


Pyydettiin kauniisti lupaa ja luvan kanssa rojahdettiin tän exän eteiseen ja sammuttiin siihen paikkaan. Iso-Antti heräsi aamulla ekana ja herätti muut. Parissa sekunnissa olttiin lähetty lipeettiin, tilattiin taksi ja painuttiin Hesaan. Pentikäinen laattas pari kertaa matkalla ja myönsi laatanneensa sen friidun lavuaarin tukkoon yöllä.